دانش و مهارت کلید موفقیت

دانش و مهارت کلید موفقیت

درباره مهارت ها زندگی
دانش و مهارت کلید موفقیت

دانش و مهارت کلید موفقیت

درباره مهارت ها زندگی

چگونه به اندازه شوخ طبع باشیم

http://s2.picofile.com/file/7326086983/jdaf_blogsky.gif

 

عده‌ای به اشتباه تصور می‌کنند اگر تند و ترش ننشینند و با کلمات سنگین و الفاظ قلمبه معلومات خود را به رخ دیگران نکشند ، مردم آنها را دست می‌اندازند و به دید حقارت به آنها نگاه می‌کنند و حاضر نیستند برای شان اهمیتی قائل شوند.


بعضی‌ها بکلی شوخ‌طبع نیستند ، زیرا احتمالا آگاهانه سعی می‌کنند با مسائل جدی برخورد کنند. شاید فکر می‌کنند اگر جدی باشند ، مهم‌تر جلوه می‌کنند یا اعتبار بیشتری به دست می‌آورند.

شوخ‌طبعی یعنی این که بتوانید از وجود خودتان بیرون بیایید ، بی طرفانه به خود نگاه کنید و خودتان را جدی نگیرید یا به عبارتی بتوانید به خود بخندید. این کار به شما امکان می‌دهد هنگام برخورد با مسائل جدی و بزرگ، میزان کم تری از اضطراب را متحمل شوید.

استفاده از شوخی‌

در برخورد با آدم‌های تندخو ، شوخ طبعی به شما کمک می کند و می‌توانید برای کاستن از تنش و هیجان وضع موجود و خنثی کردن پرخاشگری دیگران از آن بهره بگیرید.

اگر می‌خواهید با افرادی رابطه برقرار کنید که گوش شنوا ندارند ، شوخی می‌تواند بی آن که کسی را برنجاند ، توجه آنها

را جلب کند. اگر می‌خواهید کاری کنید که فردی احساس راحتی و آسودگی کند ، می‌توانید با استفاده از شوخی محبت‌آمیز از موانعی چون سن ، میزان تحصیلات ، موقعیت اجتماعی و علایق متفاوت بگذرید.

اگر قرار است در حضور جمعی حرف بزنید ، با شوخی کردن آرامش پیدا می‌کنید و موفق به جلب توجه افراد می‌شوید.

از این مثال‌ها درمی‌یابیم که شوخی وسیله ی بسیار خوبی برای تضمین موفقیت روابط میان فردی است.

شوخ طبعی‌تان را تقویت کنید

شوخ‌طبعی با قابلیت فرد برای تفریح و بازیگوشی پیوند دارد و از ملزومات حتمی هر نوع اندیشه ی خلاق است. برای تقویت شوخ‌طبعی خود باید خوشی و تفریح را برای خود مجاز بدانید. در زندگی خود به خلاقیت و بازی و تفریح بها بدهید. اگر از افرادی هستید که هر روز دست‌کم یک بار از ته دل می‌خندند ، نیازی به مطالعه این مطلب ندارید ، ولی تنها عده کمی به اندازه ی کافی خوشحال و راضی، یا در آن حد نسبت به مشکلاتشان بی‌اعتنا هستند که بتوانند حتی روزی یک بار بخندند.

یک چیز مسلم است. شوخی آدم‌ها را می‌خنداند یا دست‌کم لبخند به لب‌هایشان می‌آورد. به همین دلیل است که به‌تنهایی هم می‌توان خندید. حتما بارها در خلوت خودتان متوجه شده‌اید که هنگام خواندن یا شنیدن مطلب مضحکی، دارید با صدای بلند می‌خندید.

شما می‌توانید دیگران را هم به خنده بیندازید ، اما برای خنداندن دیگران ابتدا باید خودتان را بخندانید. خنده مسری است، درست همان گونه که دلزدگی و افسردگی به دیگران سرایت می‌کند. اگر عادت به خندیدن نداشته باشید ، غیرممکن است که بتوانید از شوخ‌طبعی خود استفاده کنید.

از اخبار ناخوشایند دوری کنید

در دنیایی زندگی می‌کنیم که دائما با فجایع دست به گریبان است و چیزهایی می‌بینیم که بسیار ناراحت‌کننده و یاس‌آورند: قحطی،جنگ، شیوع بیماری‌های مسری، سوء قصد به جان آدم‌ها، بلایای طبیعی و امثال این‌ها. به این ترتیب چیز زیادی برای خوشحال کردن شما وجود ندارد! اگر می‌خواهید قابلیت خندیدن‌تان را حفظ کنید ، یک اقدام احتیاطی معقول این است که بیش از حد به مطلب روزنامه‌ها و گزارش‌های تلویزیونی درباره فاجعه‌ها توجه نکنید.

هر روز بخندید

در شرایطی که اوضاع زندگی نابسامان است ، استفاده از بعضی فرصت‌ها برای خندیدن یا لبخند زدن نشانه کژبینی یا دیوانگی نیست. بعکس، شوخی به روحیه‌ای که تحت تاثیر مصیبت و بدبیاری است، جان تازه‌ای می‌بخشد و خدمتی به ما می‌کند که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست.

از آدم‌های عبوس و بدخلق فاصله بگیرید و به افرادی نزدیک شوید که خندیدن را حتی در صورت بروز مشکلات دوست دارند. همچنین شوخ‌طبعی فعالیتی بی‌نهایت خلاق است، پس هرچه بیشتر با مردمی که مدام می‌خندند و بذله‌گویی می‌کنند ، همراه باشید.


شوخی پرخاشگری را کاهش می‌دهد و شاید این مهم‌‌‌ترین تاثیر آن باشد.

هر چه بیشتر بخندید ، خندیدن آسان‌تر می‌شود! اگر تمام فکر و حواستان را روی مسائل شادی‌بخش و سرگرم‌کننده زندگی متمرکز کنید ، روزهای مصیبت‌بار را فراموش کنید و از زندگی لذت ببرید ، شوخی از تنش می‌کاهد. فرض کنید فردی چیزی از شما می‌خواهد که مایل نیستید آن را به او بدهید (آن چیز ممکن است وقت شما باشد ، یا مشارکت در یک فعالیت)‌. در این شرایط می‌توانید با شوخی تنش را کاهش دهید و در عین حال به آن فرد بفهمانید که امتناع تان از روی بدخواهی نیست.

همچنین شوخی پرخاشگری را کاهش می‌دهد و شاید این مهم‌‌‌ترین تاثیر آن باشد. می‌دانید که پرخاشگری در صورتی که مهار نشود ، چه مخاطراتی خواهد داشت ، پرخاشگری به سرعت اوج می‌گیرد و تبدیل به خشونت لفظی می‌شود ، شما را از رسیدن به هدفتان بازمی‌دارد و گاهی به از دست دادن دوستی، محبت و احترام طرف مقابل می‌انجامد.

شوخی به شما کمک می‌کند از همه این عوارض دوری کنید به محض این که سعی می‌کنید خود را به لودگی بزنید ، بدنتان شل و حالت قیافه‌تان ملایم و مهربان می‌شود. لبخند چهره‌تان را روشن می‌کند و مجموعه این حالات ادامه پرخاشگری و خشونت را برای طرف مقابل بسیار دشوار می‌کند.

از کنایه‌زدن بپرهیزید

مراقب لحن خود باشید. یک شوخی واحد بسته به شیوه‌ای که بیان می‌شود ممکن است یک شوخی دلنشین تلقی شود و یا ریشخند و تمسخر به حساب بیاید. هیچ‌گاه افراد را دست نیندازید.

طعنه و کنایه مانند شمشیر دو لبه‌اند ، ‌زیرا شما را در وضعیت «برنده ، بازنده» قرار می‌دهند. با طعنه زدن خطر بالا گرفتن درگیری و خشونت لفظی را پیش می‌آورید ، زیرا وقتی طرف مقابل متوجه مقصود شما بشود ، به احتمال زیاد مقابله به مثل می‌کند.

هر وقت برای خنداندن و نفوذ در دیگران، لب به شوخی باز می‌کنید ، متوجه باشید کاری نکنید و حرفی نزنید که بعدا پشیمان شوید.

همه می‌دانیم فایده شوخی بجا و مناسبت این است که طرف را راضی و خوشحال کنیم و به این ترتیب نظر موافق او را به سمت خود جلب کنیم.

برای این‌که بتوانید شوخ و بذله‌گو بوده و دیگران را مجذوب کنید ، در مرتبه اول باید توجه داشته باشید طرف چه کسی است و شخصی که مورد شوخی قرار می‌گیرد ، دارای چه نوع افکاری است و تا چه اندازه‌ای شوخی شما در او اثر می‌کند.هنگام شوخی باید توجه داشت که شخص موردنظر ، خود را وسیله خنده عده دیگری تصور نکند و رنجیده‌خاطر نشود. هرگز با شوخی‌های لوس و بی‌مزه که باعث تفریح و خنده هیچ کس نمی‌شود ، شخصی را از خود نرنجانید .

مطمئن‌تر و بی‌دردسرتر از آنچه ما درباره ی خودمان گفته و دیگران را به خنده می‌اندازیم ، شوخی‌هایی است که هر روز در جراید منتشر می‌شود. شما هم آن را می‌خوانید و می‌خندید ، ولی چون خطاب به شخص مخصوصی نیست، کسی رنجیده‌خاطر نمی‌شود و کینه نویسنده را به دل نمی‌گیرد.

شخص شوخ و بذله‌گویی که به نکات دقیق مردم داری و نفوذ در دیگران واقف است،‌ هرگز در زندگی گیر نمی‌افتد و در اجتماعات و مجالس هرچه بخواهد می‌گوید و اثر حرف او زیادتر از این است که 20 مامور هفت‌تیر به دست در جلوی شنوندگان ایستاده و آنها را مجبور به گوش دادن بکنند.

آنها چنان شیفته شوخی ‌های او می‌شوند که به‌ زور هم نمی‌توان از آن مجلس بیرون شان کرد. هر وقت برای خنداندن و نفوذ در دیگران، لب به شوخی باز می‌کنید ، متوجه باشید کاری نکنید و حرفی نزنید که بعدا پشیمان شوید.

منبع : روزنامه جام جم

نظرات 1 + ارسال نظر
خاکستری یکشنبه 27 فروردین 1391 ساعت 08:21 ق.ظ http://adamgray.blogsky.com

خیلی مفید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد